laupäev, 21. aprill 2018

17.04.2018-22.04.2018

Alustasime oma teekonda Tartu lennujaamast. Tartust lendasime Vantaa lennujaama ja sealt Kokkolasse. Jõudsime umbes 1:30 öösel hotelli. Teisipäeva(17.04)hommikul käisime söömas ja kell 11 tuli Anne-Maija ja võttis meid auto peale ning läksime kõik koos Sakustars võistlust vaatama. Arvasime, et need on kutsevõistlused, aga see oli selline üritus, kus erinevad inimesed näitasid enda oskusi. Võistlused olid joonistamise, tantsimise, laulmise ja ehitamise erialal. Ehitati puuokstest erinevaid kujutisi ja joonistati kas enda välja valitud pildi järgi või siis kujutise järgi mis oli pandud keset saali. Peale lõunat jõudsime hotelli tagasi, magasime paar tundi ja läksime toidupoodi. Kolmapäeval(18.04) käisime ka võistlusi vaatamas. Neljapäeval(19.04) vaatasime Sakustars auhindade jagamist. Auhindade jagamise vahepeal laulsid mõned võitjad. Rahvas tõusis püsti selleks, et kaasa laulda ning tantsida.  Käisime ka Prismas kus sooritame praktika. Seal võttis meid vastu kaupluse juhataja Nora. Hästi tore ja sõbralik naine.Ütles, et võiksime alustada juba reedel. Reedel(20.04) alustasime hommikul kell 8. Meile anti tööpluus, uksevõti, kindad ja ka kilenuga. Prismas sooritab praktikat ka üks meie vanune neiu, kes oskab ka inglise keelt, ning see on väga suur pluss. Töötasime päeval kella 14.00-ni. Peale tööd uudistasime kaupluses ringi. Laupäeval(21.04) käisime jalutamas ja ka mitmetes ostukeskustes. 






                                                         


 Esimene nädal

 Jõudsime esmaspäeva öösel. Teisipäeval 11 ajal käisime kooliga tutvumas ja vaatasime ka "kutsevõistlust". See ei olnud nagu Eestis on kutsevõistlus vaid üle Soome tulid kokku õpilased oma andeid näitama. Oli üksiklaulu võistlus, tantsimine, grupitants, talendivoor, karaoke, joonistamine jne... Kolmapäeval käisime samuti vaatamas ja neljapäeval käisime Prismaga tutvumas, see oli ülisuur. Need Prismad mis Tartus kokku on ei anna seda mõõtu välja. Reedel läksime juba praktikale(panime 6h kaupa välja). Kuna neil tuleb kaup öösel ja paljud töötajad tulevad juba tööle kella kuuest, siis kõik töötajad lähevad juba kell 2 koju ära. Kogu toiduosakonna peale jääb peale 2-te ainult 2 inimest.

14.05.2018-20.05.2018 Esmaspäeval käisime tööl, peale tööd ei teinud eriti midagi. Teisipäeval ja kolmapäeval oli täitsa tavalised päevad....